Esp | Cat

4 d'Octubre de 2020

Com escollir una bomba de calor

Com escollir una bomba de calor

Una bomba de calor és un dispositiu termodinàmic que captura calories de l'aire i les transmet directament a l'aigua de la piscina. El 80% de l'energia utilitzada per escalfar la piscina prové de l'aire i només el 20% de la font d'alimentació, per la qual cosa és l'opció de calefacció més respectuosa amb el medi ambient i econòmica. Per trobar la bomba de calor que necessita entre els molts models possibles, és important conèixer bé les seves necessitats i tenir en compte criteris importants que marcaran la diferència durant el seu ús.  

CARACTERÍSTIQUES PRINCIPALS A COMPARAR 
Els dos valors principals que caracteritzen el rendiment de les bombes de calor són la potència i la relació de rendiment:
  • RENDIMENT ENERGÈTIC: La potència, expressada en kW, determina la quantitat de calor que es transfereix a l'aigua. Varia en funció de les tres condicions a les quals s'exposa la bomba de calor durant l'ús: temperatura de l'aire lliure, higrometria d'aire a l'aire lliure i temperatura de la piscina.  
  • RENDIMENT COEFICIENT: La COP d'una bomba de calor és la relació entre l'energia subministrada a l'aigua de la piscina i el consum elèctric de la bomba de calor. Per exemple: amb un COP igual a 3, una bomba de calor que consumeix 1 kWh d'electricitat produeix 3 kWh de calor. Una bona bomba de calor té un COP mínim igual a 4. Com més gran sigui la COP, més eficient serà la bomba de calor.  És important tenir en compte que el rendiment d'una bomba de calor disminueix en funció de la variació de temperatura que ha de proporcionar. Per comparar el rendiment de les bombes de calor entre si, és essencial comparar la potència subministrada i cop sota les mateixes condicions de temperatura i higrometria.
NIVELL DE SO
El nivell de so varia molt de model a model. És un paràmetre molt important, ja que una bomba de calor pot funcionar de 7 a 8 hores al dia. Això s'expressa ja sigui en termes de potència acústica (nivell sonor brut de la font emissora) o en termes de pressió acústica (magnitud percebuda per l'orella, que depèn de la distància a la qual es mesura). Per tant, per comparar la pressió acústica, bé ha de veure fins on es mesura.  A més, assegureu-vos que el nivell de so indicat té certicció NF, ja que és la garantia d'una mesura objectiva.

CERTIFICACIÓ NF 
L'elecció d'un model de bomba de calor amb certicció NF és una veritable garantia de rendiment, qualitat i compromís amb el servei. Tingueu en compte que els fabricants que ofereixen certicció s'auditen cada any. El rendiment indicat (potència restaurada, COP, nivell de so) i les dades especificades en el catàleg es mesuren en un laboratori acreditat per l'organisme de certicació i s'aboquen cada any.  La norma NF també té com a objectiu garantir un servei impecable al client: servei postvenda, disponibilitat de recanvis durant 10 anys...

ANÀLISI DE LES TEVES NECESSITATS DE CALEFACCIÓ 
QUIN VOLUM D'AIGUA NECESSITES PER ESCALFAR I A QUINA TEMPERATURA?
Primer criteri d'elecció: la mida de la teva piscina. Fins i tot si la bomba de calor té la millor tecnologia, mai se sentirà completament satisfet amb ella si és més petit del que necessita. Per tant, l'energia subministrada per la bomba de calor ha de ser adequada per al volum de la piscina i l'ús previst.
 
QUIN ÉS L'ÚS?
Vols allargar la temporada de bany a la teva piscina exterior?  O escalfar l'aigua a la piscina coberta per nedar en plena hivern? En el cas de les piscines que s'utilitzen durant tot l'any, la funció de descongelació de la inversió del cicle és essencial.  En recuperar temps la calor de l'aigua de la piscina per descongelar l'evaporador, la bomba de calor pot operar a temperatures negatives (fins a -12oC en els models més eficients).

QUINES SÓN LES POSSIBILITATS D'INSTAL·LACIÓ?
Abans de fer la compra, també és essencial determinar on s'instal·larà la bomba de calor. Trobareu dispositius més o menys compactes amb característiques comparables i podreu triar entre models verticals o horitzontals, que s'integraran més o menys a l'espai assignat.


MODEL ZODIAC BOMBA DE CALOR

Z200- PISCINES DE FINS A 70 M - LA CALOR AMB TOTA LA SENZILLESA
Molt compacte: Gràcies a les seves dimensions extremadament petites, el Z200 és poc voluminós i s'adapta a petits espais.
Pujada de temperatura garantida: Una excel·lent relació qualitat-preu per allargar la temporada de bany a la teva piscina exterior. Permetre que la funció de "prioritat de calefacció" arribi ràpidament a la temperatura desitjada. 

Z400 IQ- PISCINES DE FINS A 120 M - ELEGANTS I DISCRETES
Disseny únic: La bomba de calor Z400iQ s'integra a la perfecció en qualsevol entorn, gràcies al seu disseny únic i elegant de línies simples.
Discreció assegurada: El Z400 iQ és una bomba de calor tranquil·la i discreta gràcies al mode "SILENCE" i a la seva sortida d'aire vertical. Passa desapercebut fins i tot en espais confinats.
Connectat: Podeu configurar i comprovar el mode operatiu de la bomba de calor Z400 iQ remotament des del vostre telèfon intel·ligent. 
 

Bombas de calor  


Blog

40 anys d'experiència en la construcció de piscines.Altres articles

16 d'Octubre de 2020

Àcid isocianúric en piscines

Piscinas Blanes S.L.

Avgda. Europa, 26 nau 3 i 4 - Polígon Industrial "l'Estació" | Blanes (Girona)

972 33 23 11
info@piscinasblanes.com