Esp | Cat

15 d'Abril de 2024

Omplir i reomplir Piscines Publiques i Privades

Omplir i reomplir Piscines Publiques i Privades

Totes les piscines públiques i privades es podran omplir si s'obren a la ciutadania
El Govern de la Generalitat aprovarà  el decret llei el 16 d'abril i també facilitarà limitar el consum d'aigua dels turistes
El l Govern està ultimant un decret llei que permetrà omplir i reomplir piscines públiques i privades si s'obren a la ciutadania. Els ajuntaments podran considerar 'refugis climàtics' les piscines d'un club esportiu, d'una comunitat de veïns, d'un hotel o un càmping sempre que s'obrin al públic en general i que es compensi la despesa d'aigua amb altres mesures, segons ha publicat aquest dissabte El Periódico i ha confirmat l'ACN de fonts d'Acció Climàtica. El decret llei està previst que s'aprovi el dimarts 16 d'abril i també facilitarà limitar el consum d'aigua dels turistes. Els municipis que acumulin tres mesos consecutius d'incompliment dels llindars màxims estaran obligats a fer complir la normativa als seus establiments turístics.
La nova normativa –que ha estat treballada amb l'Associació Catalana de Municipis (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC)- havia de veure la llum amb la llei de mesures que no es va poder tramitar amb el 'no' als pressupostos del 2024, segons han detallat les mateixes fonts. "El decret neix amb la voluntat d'entesa entre el Govern i els màxims representants de municipis de tot el país per poder dotar als gestors locals de més eines per a la gestió de l'emergència per sequera sense minvar la seva autonomia municipal", recalca l'executiu català. Per tant, seran els ajuntaments els encarregats de decidir quines piscines censen com a refugi climàtic en els seus plans d'emergència per sequera.
Excloses les piscines no censades com a refugi climàtic
Es podran incloure en la categoria de refugi climàtic tant les piscines públiques com les privades, tot i que aquestes segones hauran d'arribar a un acord amb els consistoris que permeti el seu ús a la ciutadania (una piscina privada d'un club esportiu per a casals d'estiu, una piscina comunitària que s'obri a altres veïns o una piscina d'un hotel o un càmping que s'hi pugi accedir pagant una entrada). "Les piscines censades com a refugi climàtic podran reomplir-se en les quantitats indispensables per garantir la qualitat sanitària de l'aigua, sempre que s'apliquin mesures d'estalvi addicionals que compensi l'aigua que s'utilitzi", deixa clar el decret llei.
 (particular, comunitària o d'un establiment turístic) si  no està censada com a refugi climàtic, no es podrà omplir ni reomplir", avisa la normativa, que igualment obre la porta a limitar el consum d'aigua dels turistes als municipis que acumulin tres mesos consecutius de superació dels llindars. En aquests casos, els ajuntaments hauran d'obligar els seus establiments turístics a complir les restriccions generals i bàsiques,siguent:
Situació d'Excepcionalitat, 115 litres per persona/dia
Situació d´Emergència 1:100 litres per persona/dia
Situació d'Emergència 2 :90 litres per persona/dia
Situació d'Emergència 3 :80 litres per persona/dia
 

Blog

40 anys d'experiència en la construcció de piscines.Articles relacionats

13 de Maig de 2024

Omplir Piscines?

Piscinas Blanes S.L.

Avgda. Europa, 26 nau 3 i 4 - Polígon Industrial "l'Estació" | Blanes (Girona)

972 33 23 11
info@piscinasblanes.com