Esp | Cat

13 de Maig de 2024

OMPLIR PISCINES?

OMPLIR PISCINES?

Gairebé totes les piscines es podran omplir aquest estiu després del final de l'emergència per sequera
 
Les úniques piscines que no podran emplenar-se són les que en aquest moment estiguin del tot buides; la resta, tant públiques com privades, sí que podran obrir-se

L'aixecament de l'emergència per sequera en la major part de Catalunya obre la porta a un nou estiu amb piscines, com ja va ocórrer en 2023. La llum vermella del semàfor ja sol està encesa per a algunes localitats de l'Alt Empordà, on el vedat a les piscines es mantindrà (sempre amb la possibilitat que els ajuntaments declarin refugis climàtics). En la resta de les comarques, totes les piscines que ja estiguin mig plenes, públiques i privades, es podran acabar d'emplenar per a fer-les viables.
Segons el que resa el document del Pla Especial de Sequera, en excepcionalitat, no es poden omplir des de zero les piscines particulars. No obstant això, la norma inclou excepcions que desemboquen en un nou estiu amb piscines. Les piscines comunitàries de veïns, *cámpings, hotels o municipals podran emplenar-se i les privades que només necessitin l'emplenat mínim per a funcionar, també.

Ajuntaments i Turisme
L'única cosa que estarà prohibit és que les piscines particulars totalment buides s'omplin. No obstant això, com ja va ocórrer en 2023, molts ajuntaments ho tindran difícil per a dedicar esforços a supervisar qui plena la seva piscina i qui no.
Aquesta llum verda a la majoria de piscines alleuja als ajuntaments, que havien d'encarregar-se de tramitar les declaracions de refugis climàtics. Així i tot, el Conseller de *Acció *Climàtica, David *Mascort, ha destacat que és important que les localitats tinguin llest el seu pla d'emergència per sequera.

Els centres esportius que havien de compensar la despesa d'aigua de les piscines o del reg podran deixar de fer-lo.

El sector del turisme, que s'estava organitzant per a aconseguir omplir les piscines i que, a Lloret de Mar, s'havia organitzat per a fer-ho amb aigua procedent d'una dessalinitzadora privada, també respira amb l'eliminació de l'emergència, que sí que continuarà afectant diversos pobles costaners (amb una important indústria turística) de l'Alt Empordà.

Blog

40 anys d'experiència en la construcció de piscines.Articles relacionats

Piscinas Blanes S.L.

Avgda. Europa, 26 nau 3 i 4 - Polígon Industrial "l'Estació" | Blanes (Girona)

972 33 23 11
info@piscinasblanes.com