Esp | Cat

20 de Maig de 2024

QUE ES L´ALCANILITAT A LA MEVA PISCINA?

QUE ES L´ALCANILITAT A LA MEVA PISCINA?

L'alcalinitat de l'aigua de la piscina es refereix a la seva capacitat per a resistir canvis en el pH. Actua com un tap, estabilitzant el nivell d'acidesa en l'aigua i evitant fluctuacions brusques que puguin ser perjudicials per a la salut dels banyistes i per a l'equipament de la piscina. A més, l'alcalinitat juga un paper crucial en l'eficàcia dels productes químics utilitzats en el tractament de l´aigua.

Quan es parla d'alcalinitat en l'aigua d'una piscina, es fa referència a la quantitat total d'elements alcalins que aquesta posseeix. Aquests elements principalment són carbonats, bicarbonats i hidròxids, encara que també existeix presència de bromats, borats i silicats. Tots aquests serveixen principalment per a regular els nivells de pH de l'aigua, gràcies a que són capaces de neutralitzar els àcids presents. L'anterior permet establir una clara diferència entre l'alcalinitat i el pH, ja que mentre l'últim valor és una escala que indica l'acidesa de l'aigua, l'alcalinitat és la capacitat que aquesta té per a mantenir el pH equilibrat..

El nivell ideal d'alcalinitat en l'aigua d'una piscina se situa generalment entre 80 i 120 parts per milió (ppm), encara que aquest rang pot variar lleugerament depenent del tipus de piscina i de les preferències individuals del propietari. Mantenir l'alcalinitat dins d'aquest rang és fonamental per a aconseguir un equilibri adequat a l´aigua. Per a mesurar-la, utilitzarem les nostres tires analítiques AQUACHECK  CHLORINE 4  IN 1 que també serveixen per a determinar altres paràmetres com el pH de l'aigua, els nivells de clor i els nivells d'àcid.

En resum, mantenir l'alcalinitat adequada en l'aigua de la piscina és essencial per a garantir un entorn saludable per als banyistes i prolongar la vida útil de l'equipament de la piscina.O MILLOR ENCARA,CONFIA EN ELS NOSTRES PROFESSIONALS!!

Blog

40 anys d'experiència en la construcció de piscines.Articles relacionats

7 de Maig de 2024

COBERTAS PISCINA


26 de Març de 2024

PISCINA PUBLICA


Piscinas Blanes S.L.

Avgda. Europa, 26 nau 3 i 4 - Polígon Industrial "l'Estació" | Blanes (Girona)

972 33 23 11
info@piscinasblanes.com