Esp | Cat

27 de Maig de 2024

ACID ISOCIANÚRIC I ACTIBON

ACID ISOCIANÚRIC I ACTIBON

L'àcid  isocianúric és un compost orgànic que es troba comunment en els productes químics utilitzats per al manteniment de piscines. La seva funció principal és protegir el clor del sol, ja que els raigs UV del sol poden descompondre ràpidament el clor, la qual cosa fa que es dissipi i perdi la seva efectivitat. Permet-me explicar-te amb més detall:

Desinfecció de l'aigua de la piscina: Quan volem desinfectar l'aigua de la piscina mitjançant clor (el mètode més habitual), la qual cosa realment busquem és obtenir àcid hipoclorós, que és el veritable desinfectant de l'aigua i també actua com a oxidant. No obstant això, els llamps UV del sol descomponen l'àcid hipoclorós de manera molt ràpida, la qual cosa redueix la seva capacitat desinfectant en l'aigua. Aquí és on entra en joc l'àcid *isocianúrico per a protegir l'àcid hipoclorós i evitar la seva descomposició. L'àcid isocianúric  s'afegeix a l'aigua de la piscina en forma d'estat pur o com a estabilitzador de clor (que és bàsicament el mateix). També es troba present en les pastilles de clor.

Efectes contradictoris: L'àcid isocianúric té efectes que podríem dir contradictoris. D'una banda, protegeix l'àcid hipoclorós i manté la seva capacitat de desinfecció. A més, ajuda a reduir els nivells de pH si és necessari (el seu pH és 4,5). No obstant això, també s'associa amb el clor, anul·lant part del seu efecte.
En resum, l'àcid isocianúric  és essencial per a mantenir l'aigua de la piscina en bones condicions i prolongar l'efectivitat del clor, però és important controlar la seva concentració per a evitar problemes addicionals


Si d'una banda aconseguim que el clor resisteixi als raigs UV i així pugui realitzar la seva labor, el problema és que l'àcid isocianúric s'associa amb una part del clor lliure, i el «segresta». És a dir, anul·la l'efecte del clor. D'una banda ho protegeix perquè no desaparegui, i per l'altre anul·la el seu efecte. Amb 50 ppm d'àcid isocianúric ja només queda actiu un 1% del clor. Sí, has llegit bé, tan sols un 1% del clor podrà desinfectar. No t'espantis del tot, aquest 1% pot matar encara els bacteris, però no passis de 50 ppm, fes-ho per la salut de l'aigua, i per la teva.
I en cas d'excés de Acido Isocianúric ,tenim un producte anomenat ACTIBON amb el qual aconseguirem l'Activació del clor en aigües amb alt contingut en àcid isocianúric.

En cas de Dubte consulta amb els nostres especialistes!!!

https://www.instagram.com/reel/C7TbSSIN96P/?igsh=aTRkeWFhMmZjdmdk

Blog

40 anys d'experiència en la construcció de piscines.Articles relacionats

19 d'Octubre de 2020

Solució a l'Àcid isocianúric


16 d'Octubre de 2020

Àcid isocianúric en piscines

Piscinas Blanes S.L.

Avgda. Europa, 26 nau 3 i 4 - Polígon Industrial "l'Estació" | Blanes (Girona)

972 33 23 11
info@piscinasblanes.com