Esp | Cat

30 de Gener de 2023

Com cuidar la piscina a l'Hivern

Com cuidar la piscina a l'Hivern

Com es realitza un Hivernatge?

La tècnica de l'hivernatge, es basa en l'addició d'una sèrie de productes químics a l'aigua de la piscina, per tal de preservar-la en bones condicions durant l'hivern, de manera que sigui reutilitzable per a la següent temporada de bany, reduint considerablement les despeses de posada en marxa de la piscina durant la propera campanya.

El procés de Invernatge normalment dura 6 mesos, però depèn de les condicions climàtiques de la regió. Normalment es recomana continuar amb les cures convencionals de l'aigua fins que la temperatura d'aquesta, no estigui per sota dels 15 ° C.

El Invernatge ens ofereix una gran varietat d'avantatges respecte als altres sistemes de conservació de l'aigua o el buidatge. Per això és una tècnica a tenir molt en compte per al bon manteniment de la piscina.


Alguns dels avantatges que ens ofereix el Invernatge són:

- Evita qualsevol dany estructural en la piscina (esquerdes, forats, ...) a més de mantenir en perfecte estat tota la instal·lació de la piscina ja que aquesta si es desitja pot no romandre inactiva durant l'hivern.

- Els productes de Invernatge són molt senzills d'aplicar i el manteniment no suposa cap tipus d'esforç.

- Ens proporciona un estalvi substancial, ja que l'aigua pot ser reutilitzada diverses temporades seguides (És recomanable buidar la piscina cada 5 anys aproximadament), i la posada en funcionament de la piscina serà molt més econòmica.

- Durant l'hivern, la piscina presentés un aspecte net i lliure de molestos insectes i algues que proliferen en les aigües estancades brutes.


Per fer un Hivernatge correctament li aconsellem que segueixi els passos que exposem a continuació:

1.- Assegurar-se que l'aigua està per sota de 15 ° C.

2.- És aconsellable retirar una petita quantitat d'aigua per assegurar-se que les pluges no provocaran un desbordament de la piscina. Mai és recomanable fer-ho per sota de les sortides dels skimmers o els filtres d'aspiració.

3.- Netejar a consciència el fons de la piscina.

4.- Comprovar i ajustar el nivell de pH de la piscina. Aquest ha d'estar entre 7,2 i 7,6. En cas que el seu pH sigui superior o inferior a l'desitjat, li recomanem utilitzar un dels nostres productes reguladors de l'pH com el CTX-10 pH- o el CTX-20 pH +. A més és recomanable encendre el filtre durant 8 hores per a la correcta distribució del producte.

5.- Netejar el filtre de la piscina. Per a aquesta tasca pot utilitzar un netejador com és el CTX-55.

6.- Realitzar una cloració de xoc. Això es fa bàsicament per eliminar qualsevol microorganisme que pogués haver-hi en l'aigua. Per aquest pas us recomanem utilitzar CTX-200 / GR o el CTX-250 ClorShock GR.

7.- Comprovar i ajustar de nou el pH perquè estigui entre els paràmetres correctes.

8.- Afegir els productes invernadores com el CTX-550 i el CTX-551C (per liner), els quals mantindran l'aigua lliure d'algues i bestioles. Assegureu-vos de repartir-lo per tota la piscina i que el filtre està a ple funcionament per a una millor repartició del producte.

9.- Tancar els injectors i aspiradors d'aigua, per mantenir l'aigua en repòs.

10.- Retirar els netejafons d'l'aigua i protegir els aparells més sensibles com les bombes o l'electròlisi contra el fred.

11.- Afegir flotadors a l'aigua (garrafes d'aigua buides, pneumàtics, ...) per evitar que la superfície de l'aigua es congeli.

12.- En cas que disposi d'un cobertor utilitzeu-lo per evitar que la piscina s'ompli de fulles i brutícia.

Si heu fet tots els passos anteriors podríem dir que el procés de Invernatge de la piscina ja ha començat. No obstant això, és molt important realitzar alguns senzills passos durant l'hivern per garantir que el procés de manteniment de l'aigua s'està duent a terme de manera correcta.

És recomanable realitzar les següents tasques de manteniment:

- Durant gener o febrer, depenent de les condicions climàtiques, cal afegir els productes de Invernatge de nou.

- Cada 2/3 setmanes, és recomanable posar en marxa el filtre durant unes 2 - 3 hores per garantir que aquest no s'obstrueix i poder disposar d'ell en tota la seva capacitat de cara a la nova temporada de banys.

- En cas que no es disposi de cobertor, és normal que en l'aigua hagi cossos estranys com fulles, sorra, ... Per això és necessari recollir els objectes de major grandària i en cas que el fons aquest molt brut aprofitar el cicle de filtració per passar el netejafons.

- A la primavera hem d'estar molt atents a la temperatura de l'aigua, ja que quan aquesta superi els 15 ° C, cal començar amb els tractaments convencionals per a l'aigua.
 

Blog

40 anys d'experiència en la construcció de piscines.Articles relacionats

7 de Maig de 2024

COBERTAS PISCINA

Piscinas Blanes S.L.

Avgda. Europa, 26 nau 3 i 4 - Polígon Industrial "l'Estació" | Blanes (Girona)

972 33 23 11
info@piscinasblanes.com